El Carnaval s’inicia el Dijous Gras amb l’arribada del Carnestoltes. Entre els actes més destacats cal fer esment a la guerra de tomaques i la rua de lluïment del dissabte, la rua de la reial ressaca i la batalla de confeti del diumenge, la vetlla i crema del Carnestoltes i, el Dimecres de Cendra, l’enterrament del braç.
També cal destacar la participació de la gent, que es tradueix en la creació de fulls satírics i l’organització d’actes de particulars i col·lectius –colles, escoles, entitats…–. El menjar té un paper important en molts d’aquests actes: des del Dijous Gras, amb les coques d’ous i de llardons, al Dimecres de Cendra, amb les arengades i bunyols de Quaresma. El dilluns al matí, el menjar al carrer assoleix un dels seus punts àlgids amb l’Expro-profit, en què les colles ofereixen esmorzars i dinars a preus populars a la multitud que s’aplega a la plaça de Prim.
Al Club Cultura hem parlat amb la presidenta de la FRAC, Dolors Solé, qui ens ha desvetllat tots els secrets del carnaval per aquest 2009.
També cal destacar la participació de la gent, que es tradueix en la creació de fulls satírics i l’organització d’actes de particulars i col·lectius –colles, escoles, entitats…–. El menjar té un paper important en molts d’aquests actes: des del Dijous Gras, amb les coques d’ous i de llardons, al Dimecres de Cendra, amb les arengades i bunyols de Quaresma. El dilluns al matí, el menjar al carrer assoleix un dels seus punts àlgids amb l’Expro-profit, en què les colles ofereixen esmorzars i dinars a preus populars a la multitud que s’aplega a la plaça de Prim.
Al Club Cultura hem parlat amb la presidenta de la FRAC, Dolors Solé, qui ens ha desvetllat tots els secrets del carnaval per aquest 2009.
1 comentari:
Solé dimissió!!!
Publica un comentari a l'entrada