dijous, 22 de gener del 2009

Entrevista a l'actor Artur Trias un dels protagonistes de 'La Dama de Reus'

El Teatre Nacional de Catalunya vol reivindicar una figura gairebé desconeguda per al gran públic: Ambrosi Carrion, un dels dramaturgs més prolífics i interessants de mitjan segle XX a Catalunya. I, a la vegada, també vol reivindicar la memòria de l’exili, que estroncà la vida cultural catalana després de la Guerra Civil Espanyola.

A La Dama de Reus (1949, premi Ignasi Iglésias l’any 1950), Carrion reelabora un argument ben conegut en la tradició popular europea del segle XVII i molt arrelat en la tradició catalana: una dama extraordinàriament bella, empesa per la necessitat i per la mesquinesa de la família del seu marit, es veu obligada a anar al llit amb el tirà que governa la ciutat per salvar la vida del seu marit. L’amor i la passió s’enfronten a les ànsies de venjança.

Després d'un mes i mig a la sala petita del TNC 'La Dama de Reus' inicia la seva gira per catalunya que el durà entre d'altres teatres al Teatre Fortuny aquest diumenge 25 o el dia 30 al Teatre Metropol de Tarragona.

Al Club Cultura hem parlat amb un dels seus protagonistes Artur Trias que s'endinsa en el paper del sogra de la dama.