dijous, 22 de gener del 2009

Facebook o Bloc? El blocaire Jordi Salvat ens ho aclareix

- Facebook és un lloc web de xarxes socials, basat en l'intercanvi de fotografies, i ara també de vídeos, entre usuaris registrats. El web es va crear originalment per als estudiants universitaris dels Estats Units, inicialment per a Harvard. Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d'adreça de correu electrònic. Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica.

- En informàtica, un bloc és un diari interactiu personal a Internet. Un bloc està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire o bloguista) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat.

Facebook o Bloc? El Jordi Salvat ha passat de nou pel Club Cultura i ens parla d'aquestes eines, segons ell, totalment compatibles.

Envia'ns la teva resposta al
clubcultura@punt6radio.cat o deixa'ns el teu comentari al bloc.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

És com comparar pomes i peres, però és comprensible que feu aquesta pregunta. Estic d'acord amb el Jordi Salvat.

Per cert, en informàtica un bloc no és res, en tot cas al món real és un grapat de fulls apilats per prendre notes en brut.

Qualsevol informàtic en dirà blog amb g, mentre que algú altre més profà preferirà dir-ne bloc amb c, que és més rústic i sona més correcte en català, però en el fons no deix de ser una patillada lingüística.

Que potser del Rock&Roll en diem Roc i Rocaire?

Reflexionem-hi.

Jordi Pinyol ha dit...

Les dues coses... i encara podríem afegir també Fotolog. Hi ha 'torrats' que, a més a més, tenen myspace, twitter, etc. etc. Però arriba un moment que, per qüestions de temps i dedicació t'has de centrar més en un o altre d'aquests entreteniments, també anomenats xarxes socials i deixar els altres una mica més aparcats, descansant a l'espera de moments millors.

:)