dimecres, 18 de febrer del 2009

Dolors Solé ens parla del carnaval

El Carnaval s’inicia el Dijous Gras amb l’arribada del Carnestoltes. Entre els actes més destacats cal fer esment a la guerra de tomaques i la rua de lluïment del dissabte, la rua de la reial ressaca i la batalla de confeti del diumenge, la vetlla i crema del Carnestoltes i, el Dimecres de Cendra, l’enterrament del braç.

També cal destacar la participació de la gent, que es tradueix en la creació de fulls satírics i l’organització d’actes de particulars i col·lectius –colles, escoles, entitats…–. El menjar té un paper important en molts d’aquests actes: des del Dijous Gras, amb les coques d’ous i de llardons, al Dimecres de Cendra, amb les arengades i bunyols de Quaresma. El dilluns al matí, el menjar al carrer assoleix un dels seus punts àlgids amb l’Expro-profit, en què les colles ofereixen esmorzars i dinars a preus populars a la multitud que s’aplega a la plaça de Prim.

Al Club Cultura hem parlat amb la presidenta de la FRAC, Dolors Solé, qui ens ha desvetllat tots els secrets del carnaval per aquest 2009.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Solé dimissió!!!